Open menu

koriander thbKoriander: je haat het of je houdt ervan, en dat schijnt zelfs genetisch bepaald te zijn. Ik val duidelijk in de laatste categorie. Deze dip maak ik vaak bij allerlei gerechten. Lekker fris en kruidig, met een beetje pit op het eind.

Als dressing over een Aziatisch getinte salade, als sausje bij een broodje falafel, als dip voor rauwkost of brood, je kunt dit snelle recept echt voor van alles gebruiken. Wil je de dip wat dunner hebben, maak hem dan in een keukenmachine. En lust je echt geen koriander? Dan is peterselie een goede vervanger, hoewel dat natuurlijk een heel andere smaak geeft.

Voor een flinke bak dip:

150 g griekse yoghurt1/2 rode peper
10 g koriander
1 teen knoflook
1/2 tl honing
1 tl olijfolie
peper en zout

  • Doe de yoghurt in een kom. Snipper de rode peper en de koriander fijn en voeg deze toe aan de yoghurt.
  • Pers de knoflook uit boven de kom, en voeg ook alle andere ingrediënten toe. Roer even goed door en zet een kwartiertje weg om de smaken goed in te laten trekken.

Wil je variëren? Voeg dan eens een theelepel ras el hanout of baharat en een paar fijngesneden blaadjes munt toe voor een extra Midden-Oosterse smaak. Of gebruik een combinatie van mayonaise en creme fraiche voor een meer romige saus.

 


Meer met koriander!

 

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama