Open menu

altDe mensen van Frozz, van de frozen yoghurtwinkels, hebben iets nieuws: Oodlz, delicious noodles. Een lekker gevulde kop noedels in een kruidige bouillon, ook vega. Of we dat wilden proberen? Een regenachtige middag, na een ochtendje winkelen, leek ons een geschikt moment.

Achter de toonbank van het kleine zaakje met een zitplaats of acht, staat een vriendelijke mevrouw die ons het concept uitlegt. Je kiest een bouillon (vega of niet-vega, € 2,50 voor een halve liter, € 3,50 voor een liter) kiest één van de vier noedelsoorten, een eiwitcomponent (vegetarische opties zijn tofu en ei, 1 euro per stuk), groenten (keuze uit zes soorten, 75 cent per stuk) en toppings (negen soorten, 50 cent per stuk).

alt  oodlz2

Wij nemen een kleine vega bouillon, met daarin udon noedels, tofu, choy sum (een soort paksoi), Chinese paddenstoelen, limoen, koriander en rode peper. Op een tafeltje naast de toonbank staan stokjes, vorken en lepels en sojasaus en sesamsaus. Onze kop is goedgevuld met erg verse groenten, hele goede ingrediënten. De limoen maakt de soep lekker fris en de peper is goed pittig. Erg lekker. Maar we hebben nog een beetje honger als we de soep op hebben, terwijl de soep als we ervoor hadden moeten betalen toch € 6,50 had moeten kosten. Voor € 6,50 moet je toch eigenlijk geen honger meer hebben. Maar erg lekker is het allemaal wel.

Voor wie niet kan kiezen, hebben ze favorite soepen samengesteld, en die zijn ook wat gunstiger van prijs. In de vegetarische favorite zitten noedels naar keuze, vegetarische bouillon, tofu, spinazie, Chinese kool, koriander en knoflook en die heb je voor 5 euro.

Hoewel Frozz zeven vestigingen door heel Nederland heeft, zijn de noedels vooralsnog alleen op de vestiging Utrechtsestraat in Amsterdam te krijgen.

http://www.oodlz.nl/, Utrechtsestraat 27 Amsterdam, dagelijks geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Rozey
vrijdag, 17 mei 2024

volledig vegetarisch, alles inclusief - €€

Brussel - Pois Chiche
maandag, 29 april 2024

  Midden-Oosterse duurzame foodbar - € tot €€

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama