Open menu

tunessjabloon Afgelopen woensdag presenteerde chefkok Schilo van Coevorden, die de sterren van de hemel kookt in het Conservatorium Hotel in de Van Baerlestraat in Amsterdam, zijn nieuwe concept voor de Tunes Bar. Vegatopia was erbij om de vegetarische hapjes te checken.

tunesbar

Bij binnenkomst werd ik ontvangen door het zeer vriendelijke personeel. Iedere gast ontving een setje eetstokjes. De sfeer zat er meteen goed in met muziek van een dj en het was al snel gezellig druk. In de chique Tunes Bar werden doorlopend Aziatische hapjes en drankjes (zoals sake en cocktails) geserveerd. Ik heb geproefd: heerlijke edamame-boontjes in een knapperig tempurabeslagje, geserveerd met een licht pittig dipsausje met aji amarillo peper, een vega sushirolletje met ei en een daikonrolletje gevuld met enoki-paddestoel, cress en groene asperge met een dipsaus met wilde gember.

tunes-binnenkomst

tuneshapjes

Ik sloot af met twee fantastische mini-desserts: een dessert bestond uit lekkere pure chocoladecrème van 66%, advocaat, amandelen, kruidkoek en bladgoud. Fantastisch! Het andere dessert was een heerlijke mini-mango-papayasalade met zwart sesamzaad en viooltjes. Verder gingen er diverse spannende cocktails rond, bijvoorbeeld met jasmijn en mint. De sushi vond ik wat minder lekker, maar wellicht zijn de andere vega sushi's beter. De overige hapjes smaakten namelijk subliem en knalden van de smaak. 

tunesdesserts

Het Conservatorium hotel heeft meerdere eetgelegenheden: de Tunes Bar, het Tunes Restaurant en de Brasserie & Lounge. De Tunes Bar opent met de lunch om 12 uur, waar vanaf 12:30 gerechten en hapjes geserveerd worden tot 22 uur. Je kunt er tot laat terecht voor exclusieve cocktails en vijf soorten cola met bijpassende rum. Chefkok Schilo heeft een passie voor de Aziatische keuken, dus dat zie je ook terug op de menukaart. Shilo stelt ook graag de vegetarische en vegan gast tevreden. Op de kaart staan vegetarische tapas, sushi en grotere gerechten. Shilo kookt ook graag vegan voor je als je dat even aangeeft van te voren. Hier houdt men van flexibiliteit! 

Bekijk ook eens deze recensie van de Tunes bar van Tertia.

Kelly, culiredactie. Altijd bezig met voeding, koken en eten, ook op haar website en als diëtist.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Tip de Restaurantgids

Heb je een leuk restaurant ontdekt dat nog niet in de lijst staat? Laat het ons weten.

Nieuw in de Restaurantgids

Den Haag - Rozey
vrijdag, 17 mei 2024

volledig vegetarisch, alles inclusief - €€

Brussel - Pois Chiche
maandag, 29 april 2024

  Midden-Oosterse duurzame foodbar - € tot €€

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama