In restaurants zie je het al jaren: op een gerecht prijkt een dotje groen, dat het gerecht helemaal ‘af’ maakt en ook nog eens lekker combineert met de rest van de smaken op je bord. Thuis gebruikte ik alleen heel af en toe wat tuinkers op mijn brood, maar daar komt vanaf nu zeker verandering in. Sinds kort vind je bij verschillende supermarkten namelijk de cressen van Discover Fresh in de koeling.
Als je dacht dat je op een gezellige warme zomerdag alleen met vrienden aan een heet barbecuestel kon staan, dan heb je het mis. Een mooie tafel vol met heerlijke vegetarische hapjes of tapas is een smakelijk alternatief. Het voordeel is dat iedereen gezellig bij elkaar kan blijven, en dus niet zo nodig nog zijn of haar eten moet bereiden.
Mijn ijsmachine ging stuk. Hij was er eentje van het knullige soort: grauwig wit en met een vrieselement waar af en toe wat vocht uit lekte. Kon geen kwaad, stond in de handleiding, maar na een paar jaar klooien en steeds slechter ijs, was ik klaar met dat ding. De ijsmachine trouwens ook met mij, want er brak spontaan een stuk plastic af.
Dit keer spotten we een vrolijk broodtrommeltje
Ik ben dol op cheesecake, alleen is het vaak zo machtig. Dit recept voor mini-cheesecakes is dan ideaal. Je gebruikt er gewoon de bakvormen voor die je ook voor het bakken van cupcakes of muffins gebruikt. Het recept is voor 24 stuks, dus je hebt meteen een fijn aantal om op te trakteren. Nu in de zomertijd is het erg leuk om de mini-cheesecakes te combineren met verse frambozen. Lekker fris en het staat ook nog eens heel feestelijk!
We doen weer een rondje weekmenu deze week. Met onder andere lekkere prei, een quinoa-chili en Hollandse pannenkoeken.
Bitterballen: het perfecte gezelschap voor bij een biertje op een terras in de zon. Helaas zijn ze meestal niet erg vega-vriendelijk. Gelukkig kun je je vaak vermaken met uienringen, kaasblokjes of nacho’s voor bij je borrel, maar als je echt zin hebt in de gefrituurde ronde knapperigheid van een bitterbal, is hier een makkelijk recept om zelf bitterballen te maken!
Onze nieuwe gastredacteur Emma kwam na een vertraagde vlucht 's avonds laat hongerig aan in Boedapest. Niet alleen was ze blij verrast met de late openingstijden van keukens, ook de keuze aan gerechten beviel haar. Haar recept met halloumi lijkt op wat ze tijdens haar vakantie kreeg.
Soms is het zo'n dag. Je hebt geen zin om echt te koken, maar om een zak chips leeg te eten. Maar toch wil je eigenlijk liever iets gezonds eten. Dan is dit de ideale combinatie: laagjes groenten met tortillachips en kaas uit de oven. Oftewel, ongegeneerd snacken als avondeten. Snel gemaakt en extra lekker met een klodder zure room en (zelfgemaakte) guacemole .
Dit keer spotten we zwarte rijst