Kaas en peer. Een combinatie die zó goed bevalt dat er spreekwoorden en boeken aan zijn gewijd. Wat te denken van het spreekwoord al contadino non far sapere quanto è buono il formaggio con le pere: laat de boer niet weten hoe goed kaas met peren smaakt. Waarom mag de boer dat niet weten?
Dit keer spotten we lekkere fudge
We zijn niet zo van het koken uit pakjes en zakjes. Maar er zijn uitzonderingen. Sambal? Maken we niet zelf. Thaise groene currypasta? Kopen we vaak bij de toko, maar in de gewone super zijn geen vegetarische varianten te vinden. Voor iedereen die geen toko bij de hand heeft nu een recept om het zelf te maken.
Wie geen zin heeft om te wachten tot de zomervakantie, krijgt alvast een voorproefje van Italië bij de zesde editie van Italia al Dente. In het weekend van 19 en 20 maart staat Loods 6 in Amsterdam volledig in het teken van de Italiaanse keuken.
We horen steeds mensen die aan het klooien zijn met tempeh. Geen goeie smaak, aanfikkende marinades en andere drama's. Dit gerecht is niet zo ingewikkeld, maar wel erg lekker.
In het kader van de Provinciale Statenverkiezingen vandaag, grasduinde Vegatopia in het digitale landschap op zoek naar authentieke oerhollandse streekgebakjes. Maak kennis met de Limburgse Nonnevot, de Overijsselse knieper, het Friese duimpje en vele andere Oudhollandse streekgebakjes.
Gastredactrice Jessi vindt de winterpostelein op de boerenmarkt te mooi om te laten liggen. Normaal gaat het in de stamppot, maar ter afwisseling bedacht ze een romig pastarecept met postelein en walnoot.
Dit keer spotten we lippenbalsem van gruyere
Met deze maand nieuws over Oprah, Sarah Palin, Momofuku, Piet Hein Eek, moedermelkijs en de Angry Birds, en recepten voor canelés, Perzische pudding en zelfgemaakte sprinkles.
Eén van mijn favoriete ontbijtgerechten: Florentijnse eieren. Maar je moet ervoor in de weer met hollandaise saus en laat ik daar 's ochtends nou meestal net niet zo'n zin in hebben.