Kunstacademie-student en Vegatopia-medewerker Christiaan eet tuinbonenprut als ontbijt.
Is 460 miljoen euro veel geld? Als het de advertentieomzet van Vegatopia over 2006 zou zijn, dan zouden we zeggen: da's lang niet gek. Maar zeggen we dat ook als het gaat om de totale uitgaven in Nederland aan biologische voedingsmiddelen? Nou...
Zo'n dineertje tijdens een feestdag is soms zo gezellig dat je de volgende dag met een flinke kater wakker wordt. Vegatopia-gastredacteur Ellen geeft tips en trucs om de kater 's ochtends te lijf te gaan: "En dan denk ik aan het gezegde dat mijn moeder altijd gebruikte: 's avonds een vent, ’s ochtends een vent.”
Hoe ontbijten de redacteuren van Koken & zo?
Voor Maartje kan alles als ontbijt, zolang er maar een kopje thee bij komt.
Wij schuiven aan bij Tina de Vries (39), kookdocent en diëtist uit Groningen. Waarom? Omdat zij binnenkort vertrekt naar Zuid-Frankrijk om daar vegetarische kookcursussen te gaan geven aan belangstellenden. En wat leggen we als eerste aan haar voor?
Op Nederlandse bodem staan enkele duizenden schuren met leghennen in Duitse dienst. Elke dag nemen onze oosterburen namelijk 14 miljoen eieren van ons af. Dat betekent dat de gemiddelde Duitser (en dan rekenen we ze dus allemaal mee, van pasgeboren tot hoogbejaard) circa 62 Nederlandse eieren per jaar consumeert.
Bron: De Pers
Hoe ontbijten de redacteuren van Koken & zo? Jan doet het met een half oog op het Vegatopia-forum.
Kaas. Kaas is vegetarisch broodbeleg. Maar je wilt ook wel eens wat anders dan kaas. Maar wat? Vegatopia neemt je mee in de wondere wereld van het vegetarisch broodbeleg. En wat blijkt? Er bestaat meer vegetarisch beleg dan je denkt.
Hoe ontbijt redacteur, fotografe en Italianofiel Annemieke? Ze hoopt stilletjes op een ontbijt op bed of één op een Italiaans balkonnetje.
Tempeh is niet ieders favoriet. Je moet tempeh dan ook flink bewerken om er iets lekkers van te maken. Maar als je het goed doet, kun je veel met tempeh: op de barbeque leggen, in het gourmetpannetje doen, als bijgerecht in een Indonesische rijsttafel of als beleg van een Surinaams broodje. Tempeh kan zelfs lekker zijn in de stamppot! Kortom, als je weet wat je er mee moet doen, is tempeh zo gek nog niet.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!