Terrassen waar je ook nog een lekker veggie hapje kunt eten. Wij blijven hopen op mooi weer en selecteerden de acht leukste terrassen.
Lobbyorganisatie Fairfood publiceerde deze week een lijst met 3000 onderzochte producten uit de supermarkt. Slechts 450 producten kregen het predicaat 'goed'. Opvallend is dat ook een aantal biologische producten op de rode lijst is beland. Vegatopia-redacteur Eelco vindt het maar verwarrend, al die verschillende keurmerken.
Scholieren van de Utrechtse Herderscheeschool hebben met hun cateringbedrijf Broodje Talent de Idealenwedstrijd van dagblad Trouw gewonnen. Broodje Talent is een cateringbedrijf van 76 verstandelijk gehandicapte jongeren tussen de 12 en 20 jaar. De ingrediënten waar ze mee koken komen rechtstreeks uit de door hun zelf onderhouden schooltuin. Een vegetarisch cateren, doen ze ook.
Als er iemand overlijdt, is eten niet het eerste waar je aan denkt. Toch wordt er steeds vaker besmuikt gedaan over de Nederlandse gewoonte om kleffe cake te serveren na afloop van een begrafenis. In het buitenland doen ze dat bijvoorbeeld heel anders. De Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied heeft nu een boekje uitgegeven over eten bij begrafenissen nu en toen, hier en daar. Culinair journalist Johannes van Dam werkte er aan mee en die zegt: 'Serveer gewoon een flap'.
Via via hoorde ik van een biologische webwinkel die lokale biologisch producten combineert met streekproducten, en dit aanvult met andere biologische producten zoals kruidenierswaren, sappen, thee, brood, etc.
Daar moest ik meer van weten!
Pierre Wind is gespot met een brood in zijn gezicht. Waar was het en waarom deed hij dat?
Love Bites zijn het nieuwste van het nieuwste op veggiesnack gebied. Het zijn ‘Haute cuisine’ vegetarische ‘bitterballen' met gekke smaakjes. Ooit gefrituurde Thaise curry gegeten? Nou dan. We spraken de maker – Supperclub-oprichter Thorwald Voss- en proefden ze. Wat vinden we ervan?
Dat valt nog wel mee. Niet meer dan een op de vijf Nederlanders koopt ze weleens in de supermarkt en dat zijn dan vooral veertigplussers. Singles en gezinnen met jonge kinderen moeten weinig weten van asperges.
Bron: Stichting Dubbel A
Altijd al eens Indiaas willen leren koken? Op 31 mei en 1 juni is Das Sreedharan in Nederland om het je te leren. Das heeft als chef-kok de Rasa-groep van restaurants in Groot-Brittannië opgericht. Je kunt nu Indiaas van hem leren koken en tevens een meergangendiner voorgeschoteld krijgen en genieten van een dans-en muziekvoorstelling tijdens een speciale happening.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!