Open menu

Kerstkoekjes waar je gasten er ongetwijfeld wel meer dan eentje van lusten.

Voor ruim 15 koekjes:

100 g (tarwe)bloem
60 g sojaboter
paar eetlepels water
beetje zout
70 g bruine basterdsuiker
geraspte schil van 1 citroen en van 1 sinaasappel

Kneed de ingrediënten tot een deeg. Bestrooi het aanrecht met bloem, rol de deegbal uit, steek er vormpjes uit. Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg de koekjes op bakpapier (op een rooster) en bak ze 20-25 minuten in de oven. Haal ze er uit en laat ze afkoelen. Variatie: meng wat rozijntjes door het deeg.

Recept: Piek

Nieuw in de Restaurantgids

Leiden - LAB071
zaterdag, 06 september 2025

 grotendeels plantaardige keuken en bar - €€

Amsterdam - Foer
maandag, 01 september 2025

vegetarische fine dining - €€€

Oisterwijk - Hotel Bent
donderdag, 14 augustus 2025

 groen restaurant van duurzaam boetiekhotel - €€

Volg ons op

 

bluesky

the Kitchenary

horecarama