Deze week wederom geen bijzonder thema, wel maken we gerechten die bij het jaargetijde passen: zonnige bereidingen, maar ook stevigere gerechten waar je zin in hebt na een flinke regenbui. Als eerste maken we een tomaten-linzensoep met gekarameliseerde uien. Daarna eten we een risotto met rode bieten en blauwe kaas. Voor woensdag hebben we maïsbeignets met koolrabistamppot en voor donderdag penne met spinazie, oesterzammen en gegrilde cherrytomaatjes. Vegetarische saucijzenbroodjes zijn de opener voor het weekend en op zaterdag wordt het witte asperges met een Parijse mosterdvinaigrette. Als afsluiter bakken we kleurrijke mini-quiches voor de zondagsbrunch.
Maandag
We beginnen met een tomaten-linzensoep voor de lunch of als licht avondgerecht. Dit is een simpel te maken soep die lekkerder wordt naarmate je 'm meer tijd gunt. Door het karameliseren van de suikers in de groenten wordt de smaak intenser.
Dinsdag
Het oog wil ook wat. Deze risotto met geroosterde rode bieten en blauwe kaas is niet enkel erg lekker, maar ziet er ook nog mooi uit. Werk af met tuinkers en walnoten.
Woensdag
We maken hartige maïsbeignets, ook bekend als corn fritters, met een Italiaanse twist. Serveer met koolrabistamppot.
Donderdag
Een pastagerecht kan altijd. Lekker snel klaar, voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Zo maakte Helen penne met spinazie, oesterzammen en gegrilde cherrytomaatjes. Eenvoudig, snel en lekker! Ideaal voor een doordeweekse dag.
Vrijdag
Waarom smaken vleesvervangers naar vleesgerechten? Voor een groot gedeelte omwille van de kruiden. Met een goed specerijenmengsel kom je dus al een heel eind. Jolanda maakte haar eigen gehaktkruidenmengsel dat ze deelde samen met haar recept voor vegetarische saucijzenbroodjes. En dit zijn dan weer ideaal voor een vrijdagavond.
Zaterdag
Het aspergeseizoen komt langzaam op gang. We maken daarom witte asperges met een Parijse mosterdvinaigrette. Serveer met gekookte aardappels op aardappelpuree en een zachtgekookt eitje.
Zondag
Voor een gezellige brunch bakken we kleurrijke mini-quiches. Als vulling gebruiken we wortel, courgette en prei. Lekker uit het vuistje of aan tafel met een salade.