We hebben weer een afwisselend menu voor jullie gemaakt. We maken een gerecht met halloumi, die kaas die je zo goed kunt grillen. We koken met peulvruchten (en dat in het jaar van de peulvrucht!) en maken er een dahl mee. En ook koken we een gerecht van Ottolenghi, maar dat doen we in het weekend, als je meer tijd hebt. We hopen dat je weer veel inspiratie ermee opdoet.
Hij staarde me al enkele dagen aan vanuit de groetenla van de koelkast. De spitskool die ik vorige week zo enthousiast in mijn winkelmandje stopte en waar ik tot nu nog steeds geen inspirerend gerecht mee had weten te maken. Iets met zoete aardappel had ik bedacht, maar bij de aanblik van de armetierige, verschrompelde zoete aardappeltjes in de supermarkt moest ik mijn plannen wijzigen. Pompoenen waren er wel. Close enough, toch?
Vegatopia werd onlangs uitgenodigd door uitgeverij Good Cook voor een workshop fermenteren ter gelegenheid van het nieuwe boek van meneer Wateetons, Over Rot. Een avond over bacteriën, en hoe je die inzet om een pot letterlijk ramvol met groenten in iets verrukkelijks om te toveren. Een workshop die redacteur Kelly bekeerde tot het fermenteren.
We hebben we een afwisselend weekmenu voor je gemaakt. We maken onder andere een tajine waar je geen tajine-pan voor nodig hebt, vegaburgers én calzone. Daarnaast hebben we een leuk Baskisch gerecht voor je, namelijk piperade met ei en nog heel wat meer inspiratie voor de komende week!
Heb je zin in wat anders dan gekookte of gebakken aardappelen, of aardappelpuree? Maak dan eens rösti. Natuurlijk niet van die kant-en-klare schijfjes uit de diepvries, maar gewoon zelfgemaakt. En dat is helemaal niet moeilijk. Een basisrecept.
Vanaf de herfst zijn Hollandse peren in het seizoen. Een mooie fruitsoort mee te koken in de winter dus, zeker in gebak en desserts! Chocolade en peren doen het klassiek goed samen. Daarom maken we vandaag een ultiem dessert van zoete peren met krachtige chocolade.
Het was eindelijk een beetje kouder afgelopen week en dat heeft ons flink veel zin in hartige, warme gerechten gegeven. Komende week op het menu dus allemaal gerechten waar je warm van wordt. Op ons weekmenu vind je onder andere een vegetarische cassoulet, een warme lasagna, pittige tempeh, een verrassend andijviegerecht en nog veel meer. Geniet er weer van.
Vorige week bespraken we het boek Vegetables that sparkle the conversation - Graanmarkt 13 en plaatsten we een recept eruit voor aardperen uit de oven met spinazie, champignons, hazelnoot en schapenkaas. Vandaag hebben we nog een aardpeer-recept uit dit boek van Seppe Nobels voor jullie, ditmaal met vijgen, linzen, tomaat en rozemarijn.
Al sinds een aantal jaren is het hip om een eigen moestuintje te hebben, of in ieder geval wat verse kruiden in de tuin of op het balkon. Uit het jaarlijkse onderzoek van webshop Allezadenkopen.nl blijkt dat moestuinieren in 2015 een nog hogere vlucht heeft genomen. Ook hebben ze gekeken welke groenten en kruiden het populairst zijn. In dit artikel bespreken we een aantal trends en geven wat handige tips.
Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan krijgen veel dames bonbons van hun geliefde. De meeste mannen houden echter niet zo van mierzoete chocolade. Speciaal voor alle mannen zijn deze stoere vegan truffels met whisky en gember! (Natuurlijk ook voor alle dames die niet zo’n zoetekauw zijn…)
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!