Vroeg of laat krijgt iedere vegetariër de vraag. "Maar krijg je dan wel genoeg voedingsstoffen binnen?". Met deze hartige taart zit je zeker goed: ei, kaas, noten en drie soorten groenten.
voor 2-3 personen
4 plakjes bladerdeeg
200 g worteltjes
200 g bloemkool
3 stengels bleekselderij
75 g gemengde noten
3 eieren
150 ml kookroom
75 g geraspte kaas
peper, zout en een beetje boter
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 - Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in roosjes en snij de wortels en de bleekselderij in plakjes.
 - Breng de groenten in een pan met gezouten water aan de kook, kook ze in maximaal vijf minuten beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
 - Smeer een quichevorm in met boter.
 - Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
 - Verspreid de helft van de kaas over de bodem.
 - Klop de eieren los. Roer er de kookroom en zout en peper naar smaak doorheen.
 - Verdeel de groenten over de deegbodem en strooi de noten ertussen.
 - Giet het eiermengsel eroverheen en eindig met de rest van de kaas.
 - Bak de quiche in het midden van de oven in 35 tot 40 minuten gaar.
 





