Open menu

groene tahinthbOnlangs recenseerden we Morito van Sam & Sam Clark. Dit eenvoudige maar erg lekkere recept komt uit dat boek. Heel smakelijk bij falafel zoals op de foto, maar ook fijn als saladedressing of dipsaus bij rauwkost.

Voor 4 personen

1 klein bosje dille, grofgehakt
1 klein bosje dragon, grofgehakt
1 klein bosje basilicum, grofgehakt
1 klein bosje bladpeterselie, grofgehakt
1 teentje knoflook, met ½ tl zout tot een pasta gewreven
6 el olijfolie extra vergine
200 g uitgelekte Griekse yoghurt, bijvoorbeeld Total
2 el tahin (blz. 280)
sap van ½ citroen
1 el zoete-wittewijnazijn (wij gebruiken een moscatelazijn,
blz. 280) of een wittewijnazijn van goede kwaliteit
flinke snuf suiker

  • Doe de kruiden, knoflook en olijfolie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer en pureer ze tot een gladde groene pasta.
  • Schep hem in een kom en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Meng goed, voeg een beetje zout toe en proef of het goed op smaak is.

De ideale consistentie lijkt op die van kwark. Voeg als de saus te dik is een scheutje water toe.

groene tahin

Miranda, gastredacteur tot 2016. Koopt heel graag keukenspulletjes.

Vegatopia is gestopt

Dertig jaar na de oprichting is het project Vegatopia in schoonheid beëindigd. Onze slotwoorden vind je in ons laatste artikel. De site blijft de komende jaren gewoon online.

vegatopia afscheid thb

Volg ons op

 

bluesky