Pasen is leuk, en paasontbijtjes zijn nog leuker. Het grote nadeel is altijd dat je zon ontzettend vroeg je bed uit moet om al die lekkere verse vruchtensapjes, eiergerechtjes en warme broodjes te maken.
Dit paasbrood bak je een dag van te voren. Al moet je wel uitkijken dat het dan in de tussentijd niet opgesnoept wordt!
Nu het langzaam aan steeds een graadje warmer wordt, beginnen we weer meer met de zon in ons hoofd te lopen. We maakten een vrolijke pastaschotel. Met de tuinerwtjes uit de vriezer en de tomaatjes uit Spanje nemen we alvast een voorschot op de zomer en met de schorseneren zeggen we de winter op een respectvolle manier gedag.
Salade in de winter? Deze Italiaanse wintersalade van gegrilde andijvie met een pittige dressing doet het goed bij allerlei soorten ovenschotels.
Die knollen, kolen, stampotten en ander wintervoedsel zijn best leuk, maar na 3 maanden winter zijn we toe aan iets zonnigers? Hoe doen ze dat in Italie eigenlijk? Vegatopia verdiept zich deze week in de Italiaanse winterkeuken, en die blijkt een stuk zonniger dan de Nederlandse. Vandaag: Romeinse gnocchi.
Je doet inkopen voor een feestje of een barbecue en je oog valt op het schap met salades. Zonder erbij na te denken doe je een greep in het schap. Selleriesalade, geen feestje kan zonder.
Op een luie avond voor de kijkbuis is een zak tortillachips met Mexicaanse dips niet te versmaden. En een chilimaaltijd is natuurlijk pas ècht compleet met salsa en guacamole. Mocht je eens een keer wat anders willen dan je favoriete potjes uit de supermarkt, dan maak je ze toch gewoon zelf. En het leuke is: je kunt eindeloos variëren.
Tortilla's zijn convenient food bij uitstek. Kant en klaar zijn ze te koop bij elke supermarkt. Even opwarmen in de koekenpan of in de magnetron en je hebt een prima wrap. Nòg lekkerder zijn natuurlijk zelfgemaakte tortilla's, flinterdun en met luchtblaasjes.
Er wordt niet alleen kerstmis gevierd in december. Zo vieren de Joden Chanoeka, het Lichtjesfeest. Forummer Renske schreef er wat over en geeft meteen een lekker recept voor soufganioth, oftwel jam-donuts!
Op het Koken-forum van Vegatopia lazen we dat bezoekster Joyce Japanse tempura maakte. Deze hapjes van gefrituurde groenten in een knapperig beslagje zijn een ideaal borrelhapje of voorgerecht. Joyce werkte haar eigen recept voor ons uit.
Ontbijtkoek is momenteel erg populair. Mensen lachen om de spotjes van Peijnenburg waarin onze volksport koekhappen ook eens op een andere dag dan Koninginnedag onder de aandacht staat.
Ontbijtkoek kan toch niet zo moeilijk zelf te maken zijn? Vegatopiaredacteur Piek doet verslag.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!