Paprika's gevuld met paneer, gado gado, een Hollands ovengerecht met spinazie en pasta: we hebben deze week heel veel verschillende, lekkere gerechten in het weekmenu!
Een fris-zoete salade voor de lunch, die niet alleen lekker en gezond is, maar ook goed vult voor de rest van de dag. Deze goed gevulde salade, met ook nog rozijnen en walnoten, wordt nog lekkerder als je hem een nachtje in de koelkast laat staan, waardoor hij ideaal is om als lunch mee te nemen naar het werk.
Na de bespreking van het aanstekelijke groentekookboek Graanmarkt 13 waren we vol verwachting om het restaurant zelf te ontdekken. Zeker ook omdat het als één van zijn motto's "the flavour of happiness" voert. In een mooi pand op een gezellig pleintje in Antwerpen ligt het restaurant wat verdoken in de kelderverdieping, maar de avontuurlijke restaurantbezoeker heeft Graanmarkt 13 al lang en breed ontdekt en in de armen gesloten. Om die reden is reserveren noodzakelijk, zeker in het weekend.
Als je nog niet begonnen bent, is het nu tijd om te beginnen met (voor)zaaien van je moestuin. Let op: niet alle groente kun je nu al zaaien. Het kan ’s nachts nog flink afkoelen en daarom is het beter om nog even te wachten. Toch zijn er wel groenten die zich er prima voor lenen. In dit artikel geven we een paar tips voor groenten die je in deze periode kunt zaaien en waar je over een tijdje veel plezier van zult hebben.
Dit keer spotten we een gemarineerde filet van GoodBite
Deze week hebben we lekker veel groentegerechten: een ovenschotel met bloemkool, spaghetti die groen is van de spinazie, we koken met raapjes, hebben een goed gevulde wrap en nog veel meer. Geniet er weer van!
De Duitse CDU lijkt bang te zijn dat ze binnenkort nergens meer schnitzel kunnen eten. De Italianen vinden dat pizza tot het werelderfgoed moet behoren. Canadese studenten hebben vegan ijs gecreëerd met bonen. In Wageningen weten ze hoe je op Mars tomaat, rogge en radijs kan verbouwen. In de nieuwe Schijf van Vijf zul je geen detoxadviezen of hippe dieettips vinden. En Pamela Anderson denkt de wereld - en de kas van de Amerikaanse staat Louisiana - te redden door alle gevangenen verplicht veganistisch te laten eten. Maart 2016 in vogelvlucht.
Dit is echt een geweldig gerecht! Mijn vriendin en haar vriend hebben enige tijd geleden een heerlijke veganistische gourmetavond voor mij en mijn man verzorgd, waar onder andere blokjes tofu met een kokos/ketjapsausje werd geserveerd. Ik heb deze saus mijn eigen draai gegeven en hem bij gemarineerde en gegrilde tofu opgediend.
In de vensterbank lag het rijtje pompoenen dat ik daar in de herfst had neergelegd me verveeld aan te kijken. Na een kwakkelwinter is het tijd om ze in de pan te hakken. In de koelkast staat een schaal gekookte krombekbonen, een type witte boon uit Noord-Holland. Wees gerust, als je deze boon niet kunt vinden dan kun je ook gewone witte bonen, cannelini- of bijvoorbeeld limabonen gebruiken.
We hebben weer allerlei afwisselende gerechten in ons weekmenu. We eten de eerste asperges op paasmaandag, maar we hebben verder ook rösti, groentekebabs, een gerecht met savooiekool, en een lekkere snack op vrijdag. En nog veel meer. Geniet van het lange paasweekend en hopelijk doe je kookinspiratie op voor de komende week!
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!