Volgend weekend wordt in het Utrechtse Doorn de derde Veggie Fair gehouden, het grootste evenement voor vega's in Nederland! Vegatopia is natuurlijk ook weer aanwezig. Ter ere van dit festijn mogen wij van de fijne winkel Foodelicious twee spectaculaire vega foodie-pakketten t.w.v. €120,00 weggeven! Eén van de pakketten is zaterdag te winnen op de fair, de ander deze week online. In het artikel lees je hoe je kans hierop maakt.
Ze kennen me inmiddels langer dan vandaag, mijn collega’s van de Vegatopia-redactie. Of ik het leuk zou vinden om een pittig nieuw product te testen? Is de paus katholiek? Binnen twee dagen stond er een doosje op mijn aanrecht met daarin drie flessen Peppr-naise en drie potjes (vegan) Peppr-it sambal.
Dit keer spotten we de pierogi ruski van Virtu
We hebben weer een weekmenu voor je. Met een zonnige lasagne, frisse venkelsalade, Indiase aloo gobi en veel meer.
Aubergine is een fantastische groente. Of vrucht eigenlijk, want ze groeien - net als tomaten, paprika's en courgettes - als vruchten aan de plant. Behalve dat ze er met hun dieppaarse schilletje prachtig uitzien, zijn ze ook nog eens hartstikke lekker en op veel verschillende manieren te gebruiken in de keuken.
We recenseerden eerder deze week het Nopi-kookboek van Ottolenghi. Vandaag een heerlijk recept uit het boek met selderijknol in de hoofdrol.
De eerste pompoenen zijn weer van het land, dus vandaag een zomers recept voor tortellini met pompoen, een recept uit Bologna. Pasta bolognese of tagliatelle al ragù, zoals ze het in Bologna noemen, is denk ik het meest bekende gerecht uit deze levendige universiteitsstad. Deze zomer echter, leerde ik dat de gevulde pastasoort tortellini er ook vandaan komt.
Er is weer een nieuw Ottolenghi-kookboek. Nopi is één van de restaurants van Yotam Ottolenghi en in dit boek hebben ze de recepten uit het boek vertaald naar recepten die je thuis kunt maken. Dat is heel aardig gelukt. Maar wij worden vooral blij van de originele combinaties. Ottolenghi herhaalt zichzelf niet, maar komt steeds weer met iets nieuws.
Ik ben recent verhuisd en tot mijn grote plezier heb ik sindsdien een keuken die zeker twee keer groter is dan m'n vorige. Minder blij was ik met het verlies van mijn gasaansluiting, ik heb een hekel aan elektrisch koken. Ik troostte mezelf door een inductieplaat in de keuken te laten installeren in plaats van de standaard keramische en dat bleek een goede keus.
In mijn balkonmoestuin staan een aantal gemakkelijk groeiende groenten, verschillende kruiden, wortels én spinazie. Jammer genoeg is de opbrengst niet altijd te voorspellen en weet je nooit zeker of je een hele week hetzelfde zult eten of niet eens één portie groenten op tafel krijgt. Daarom een recept om een overschot of juist een te kleine oogst heerlijk te verwerken in een verrassend ontbijt of als onderdeel van een brunch: zoete spinaziepannenkoekjes, met crème fraîche en limoen voor een frisse touch en maple syrup om het af te maken.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!