Gastredacteur Marleen en haar collega's ontvingen als dank een doos vol lekkers van de groenteboer. In deze doos zat onder andere daslook. Wat is het en wat kun je ermee?
Al sinds ons kookboek uit is, zit ik lekkerbekkend naar het recept voor witte asperges in sinaasappelsaus met pistachenoten en feta te staren. Toch maakte ik de eerste asperges klaar met bieslookboter en ei, zoals ik zo neurotisch elk jaar doe met de allereerste.
Onlangs recenseerden we Morito van Sam & Sam Clark. Dit eenvoudige maar erg lekkere recept komt uit dat boek. Heel smakelijk bij falafel zoals op de foto, maar ook fijn als saladedressing of dipsaus bij rauwkost.
Een Surinaamse roti is niet ingewikkeld om te maken, maar je bent er wel even mee bezig. Dat is zeker de moeite waard: dit gerecht streelt je smaakpapillen. Geen wonder dat roti door veel Surinamers, maar ook Nederlanders, wordt beschouwd als echt comfort food.
In mijn, tot nu toe weinig bevredigende, jacht naar geluk en rijkdom schafte ik in de plaatselijke toko een Maneki Neko, een gelukskat, aan. Een zonnecelletje doet het geel glinsterende beest continu met zijn arm zwaaien waardoor hij, als ik de verkoopster moet geloven, geluk brengt.
Dit keer spotten we smakelijke mozzarella.
Heb jij al een robotkok in de keuken en serveer je ijsblokjes uit de 3d-printer? Wat vind jij van raw-veganistische quinoapavlova of Fritz-kola? Is worst echt de sigaret van de toekomst? Hoe lekker zijn kikkerbilletjes van groene-thee-seitan met agar agar? En moeten we binnenkort al bij het reserveren van een tafel de rekening betalen? April 2015 in vogelvlucht.
Eerder bespraken we Eten uit de Volkstuin. Vandaag geven we jullie één van de vele leuke recepten uit het boek: pavlova met rode bes. Erg feestelijk en eigenlijk niet eens moeilijk om te maken.
Marleen van Es is fotograaf en grafisch vormgever, maar is eveneens enorm gepassioneerd door koken en door haar volkstuin in Utrecht. Haar ervaringen en haar recepten deelt ze al geruime op haar blog Eten uit de Volkstuin. Nu heeft ze samen met uitgeverij Nieuw Amsterdam een kookboek gemaakt met dezelfde titel.
Morgen is het Koningsdag en traditiegetrouw creëren we iets speciaals voor die feestdag. Ditmaal een heerlijke, stevige en smeuige cake, vol met oranje worteltjes! Hij wordt opgediend met een Argentijnse 'saus' die op smaak gebracht is met nog meer oranje lekkers, namelijk sinaasappel. De cake smaakt de volgende dag nóg lekkerder.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!