Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik een hele bloemkool koop en iets kook voor twee personen, houd ik altijd een halve bloemkool over. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want bloemkool is heerlijk! Je kunt de restjes nog uitstekend verwerken in allerlei gerechten. Het makkelijkst is het om er een lekkere soep van te maken.
Een heel kookboek alleen maar over bonen, is dat niet heel saai? Zeker niet! Dit boek laat zien hoe veelzijdig, verrassend en lekker bonen zijn.
Onlangs was Kelly aanwezig bij de masterclass van Dream, het merk dat erg lekkere plantaardige dranken verkoopt als alternatief voor melk. Met een aantal van de Dream producten ging ze deze middag aan de slag onder leiding van chef Bojana Snijders.
Het maken van een kookboek is een groot feest. Maar wel zo eentje waarbij je de gehele tijd bezig bent met gasten bedienen, hapjes serveren en bijna geen tijd hebt om even lekker op een stoel te zitten.
Runeberggebak, of runebergin torttu in het Fins, is één van de bekendste gebakjes van Finland. Het is vernoemd naar de Finse nationale dichter Johan Ludvig Runeberg. Traditioneel wordt het gegeten op 5 februari, de verjaardag van Runeberg die in Finland is uitgeroepen tot een feestdag: Runenbergin Päivä (Runebergdag). Je kunt het Runeberggebak ook alleen maar vinden rond deze periode.
Vier schattige kleine bloemkooltjes kreeg ik cadeau. Met één ervan maakte ik dit recept. Maar noem je dat nu een fritatta, een tortilla, hartige clafoutis of toch een korstloze quiche? Geen idee eigenlijk. Ik noem het maar gewoon een lekkere ovenschotel.
"De beste cassoulet die je kunt eten vind je in de keuken van een Franse boerin." Dit is geen uitspraak van mij maar van Clifford Wright, een Engelse kenner van de Franse keuken. En als die uitspraak klopt, zal de beste cassoulet wel aan mijn neus voorbij gaan. Ik ben mijn hele leven nog nooit in de keuken van een Franse boerin geweest en ik acht de kans dat dit te zijner tijd zal gaan gebeuren ook uiterst klein.
Muizen kunnen op commando dorst krijgen. Een gekookt eitje kun je weer 'ontkoken'. Er zit DNA in ons eten. Een mochi moet je niet in je eentje verorberen. Nutella is geen meisjesnaam. Met een vleugje erotiek verkoopt eten een stuk beter. Januari 2015 in vogelvlucht.
Dit keer spotten we bierchips
Ik leerde dat het lekker is om witte rijst te dopen in je Aziatische maaltijdsoep, in een klein, Indonesisch restaurantje midden in de stad. Deze soep is meer Thais dan Indonesisch van smaak, maar ook hierin is de rijst lekker. Bovendien is het gerecht lekker snel gemaakt.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!