Bij het openslaan van Jamie Olivers nieuwe boek Jamie's Comfort Food, viel mijn oog op de eerste drie titels van zijn indrukwekkende lijst met kookboektitels. 'The Naked Chef' en zo nog twee met een dergelijke strekking. Ik probeerde te bedenken hoe Jamie zichzelf presenteerde zeventien jaar terug, maar iets naakts of sexy's kon ik me niet herinneren (wel een bos haar).
Gisteren bespraken we het boek Een Nieuwe Kijk Op Eten van Anna Jones, vandaag een recept uit dit vegetarische kookboek voor een knolselderijsoep met hazelnoten, appel en krokante salie.
Anna Jones was onlangs voor een bliksembezoek in Nederland ter ere van de lancering haar boek 'Een nieuwe kijk op eten'. Speciaal daartoe was er een lunch bij Fifteen in Amsterdam, het restaurant waar Jamie Oliver zijn gedachtegoed mee verbonden is. Dat het juist in dit restaurant werd gehouden is niet verwonderlijk: ooit, jaren geleden begon Anna als leerling kok bij Jamie Oliver in het gelijknamige Fifteen in Londen.
De chef-kok Popelini ging met zijn werkgeefster Catherine de Medici mee, toen deze vanuit het Italiaanse Florence naar Frankrijk vertrok om met Henri II te trouwen en koningin van Frankrijk te worden. Ze introduceerde daar ook de spinazie, een groente die in Frankrijk tot dan niet gegeten werd, en de Florentijnse eieren.
Dit keer spotten we Original Spices Vadouvan
Goulash is het nationale gerecht van Hongarije en kan in zowel soep- als stoofpotvorm gegeten worden. Gastredacteur Jennifer bedacht deze vega stoofpotversie met krieltjes, zuurkool, paprikapoeder, zure room en peterselie.
Ken je de mysterybox van het kookprogramma Masterchef? De deelnemers krijgen een houten kist met ingrediënten en moeten daar dan iets lekkers mee koken. Als groot fan van het programma leek het me zo leuk om ook eens zo'n uitdaging aan te gaan. Toen mijn zusje kwam eten vroeg ik haar dan ook om vijf ingrediënten te verzinnen, waarmee ik dan weer een maaltijd op tafel zou toveren. Deze salade is dus mijn mysteryboxrecept.
Op culinair gebied is Libanon een walhalla, ook voor vegetariërs. De mezze, kleine hapjes, zijn vaak vegetarisch en variëren van gefrituurde bloemkool met tahinsaus en eenvoudige hummus tot knapperige filorolletjes en kerstomaatjes gevuld met kwartelei en za'atar, een exotische kruidenmix. Maar welke vegetarische mezze kies je als je zes hongerige gasten aan tafel verwacht?
Dit keer spotten we snackzakjes met noten, zaden en fruit!
Verrassende vegetarische eetplekken kun je overal tegenkomen, zelfs in het oerwoud van een Caribisch eiland. Up in the Hill ontdekte ik vrij toevallig toen ik even geen zin had om platgetreden paden te bewandelen.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!