Via via hoorde ik van een biologische webwinkel die lokale biologisch producten combineert met streekproducten, en dit aanvult met andere biologische producten zoals kruidenierswaren, sappen, thee, brood, etc.
Daar moest ik meer van weten!
De Italiaanse keuken ligt ons na aan het hart omdat er in La Bella Italia zo verrassend vaak vegetarische gerechten op tafel komen. Dit keer daarom twee Italiaanse kookboeken: De Italiaanse keuken en De echte Italiaanse keuken. Welke is het leukst?
Pierre Wind is gespot met een brood in zijn gezicht. Waar was het en waarom deed hij dat?
Fantastico is het eerste kookboek van de charmante Gino d'Acampo. Zijn gerechten behoren naar eigen zeggen tot de 'moderne Italiaanse keuken'.
Love Bites zijn het nieuwste van het nieuwste op veggiesnack gebied. Het zijn ‘Haute cuisine’ vegetarische ‘bitterballen' met gekke smaakjes. Ooit gefrituurde Thaise curry gegeten? Nou dan. We spraken de maker – Supperclub-oprichter Thorwald Voss- en proefden ze. Wat vinden we ervan?
Sojamelk met de smaak van een koude macchiato. Lekker en aangenaam zoet.
Pierre Winds laatste werkje 'De kers op de appelmoes', met meer dan 100 garnituren om mee uit te pakken, gaat ons vast nog eens goed van pas komen. Want wie wil er nou niet tomatenvlinders kunnen snijden? Eh...
In onze biologische winkel troffen we opeens een soort gek eetbaar gras aan, genaamd monniksbaard. Klok niet super aantrekkelijk, zag er niet heel aantrekkelijk uit, als een soort enorme bos bieslook. Maar toch, een onbekende groente, die ook nog heel populair in Italie schijnt te zijn, is interessant. En wat kun je ermee?