We hebben weer een afwisselend weekmenu voor je gemaakt. We maken onder andere een echte 'studentenpasta' die lekker snel klaar is, een linzengerecht uit India, en hebben veel aandacht voor herfstige groenten. Zo maken we gerechten met bietjes en pastinaken. Geniet er weer van!
Monkey bread is een populair zoet brood uit Amerika, vaak gemaakt met karamel of kaneel. De bedoeling is dat je steeds een stukje van het brood afplukt, het is daarom een leuk baksel om met een groep te delen. Deze variant is hartig, met pesto en olijven. Heerlijk voor bij de soep of een lekkere pasta bijvoorbeeld. Maar ook als borrelhapje is hij heel geschikt, met of zonder smeersels. Gebruik vegan pesto voor een volledig plantaardig brood.
Dat je hiernaast een close-up van deze salade ziet in plaats van een mooi opgemaakt bord, komt omdat ik eerst aanviel en toen bedacht dat dit recept weleens gewaardeerd zou kunnen worden door de Vegatopia-lezers met te weinig tijd om 's avonds uitgebreid te koken. Mijn excuses en graag gedaan.
Vandaag, 1 oktober, is het Wereldkoffiedag. En hoe kun je dat beter vieren dan met een mooie mok vol? Nou, met een mooie mok vol en een koffiequiz! Jan en Mister Macchiato werpen tien vragen op over het Zwarte Goud. Wat weet jij ervan?
Van makkelijke maandag tot en met zoete zondag. Een dagje eerder dan je van ons gewend bent, hebben we voor elke dag weer heerlijke recepten voor je bij elkaar gezocht. Met extra veel warme soepen nu het langzaamaan frisser wordt buiten. En natuurlijk herfstgroenten, van pompoen en paddenstoelen tot rauwe spruitjes.
Eergisteren plaatsten we een recensie van het boek Het Nieuwe Vegalicious van Alice Hart. Vandaag hebben we voor jullie een recept uit dit boek voor 'koekjes' (of één grote koek) met zoete aardappels, gember, koriander, avocado en limoen. Volgende week mogen we nog een recept uit dit boek plaatsen, dan voor een Thaise tofusalade!
Deze week staan we nog met een been in de zomer, maar gebruiken we daarbij wel alvast wat herfstige ingrediënten. Zo maken we een frisse maaltijdsalade met tomaat, maar gebruiken er ook biet voor. Verder maken een verwarmend gerecht met limabonen, koken we Afrikaans en maken we zelf vegetarische sushi. Lekker en gevarieerd dus weer.
Eergisteren plaatsten we een recensie van Recepten Uit Istanbul van schrijfster Pomme Larmoyer, dat van Moniek vier sterren kreeg. Vandaag mogen we een recept uit dit boek plaatsen voor kısır. Dit is taboulé bereid op Turkse wijze. Er gaan onder andere rode bieten en granaatappelmelasse in.
Je hebt zin in pizza maar je hebt geen oven? Je hebt nog een paar stukken afhaalpizza over, maar je wil ze liever niet koud opeten? Of heb je gewoon geen zin om de oven op te warmen voor 1 enkel stuk pizza? Geen probleem! Verrassend genoeg zijn er nog een paar andere keukentoestellen die de taak kunnen overnemen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor zowel het afbakken van diepvriespizza’s als het weer opwarmen van gebakken pizza’s. Alle technieken hebben we getest met standaard vierkazenpizza en pizza margherita uit de supermarkt en met restjes afhaalpizza.
Het wordt herfst deze week. Een seizoen rijk aan rijpe noten, vruchten en… paddenstoelen. Dit ultieme symbool van de herfst staat centraal in ons weekmenu. We maken een cheeseburger met avocado en portobello, risotto met oesterzwammen, paddenstoelensoepen, een hartige taart met cantharellen en meer.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!