De Europese Commissie werkt aan nieuwe regels voor het toelaten van zaden op de Europese markt. Die regels zouden het makkelijker maken om nieuwe (of oude, regionale) gewassen goed te laten keuren. Critici zien de regels vooral als een bedreiging voor hobbytuiniers en regionale producenten. Ondertussen kopen wij consumenten wel vrolijk het hele jaar door gestandaardiseerde tomaten in de lokale supermarkt. Tijd om de revival van de 'vergeten groenten' nieuw leven in te blazen dus.
Niet normaal zo retro als deze salade is! Gebroederlijk op een schaal met zijn verre neef, de huzarensalade. Dan omrand door gevulde eieren met snufjes paprikapoeder. Gezellig veel cocktailprikkers van augurk en kaas erbij. Nog wat toefjes mayonaise hier en daar en, o ja! Vlak vooral de takjes krulpeterselie ter garnering niet uit. Een romige zonnesalade is het, die smaakt naar die goeie ouwe tijd. Drink er een glas rosé bij, of zelfs sherry. Hartstikke cult is dat!
Heb je ook weleens aan het einde van je geld nog een stukje maand over? Gelukkig komt het vakantiegeld er voor de meeste mensen weer aan binnenkort. Toch is het handig om een paar voordelige recepten achter de hand te hebben voor krappe tijden. Dit recept voor shakshuka is niet alleen gemaakt van goedkope ingrediënten, het is ook gewoon heel lekker. De ingrediënten zijn allemaal voor weinig geld verkrijgbaar bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt.
Dit keer spotten we jams en dips van Larisse’s Kitchen
Bij dit recept is mijn zoektocht naar zelfgemaakte repen voor onderweg geëindigd. Ze vullen goed, bevatten veel gezonde ingrediënten en zijn ontzettend lekker. Natuurlijk zit er ook zoet en vet in, de boel moet immers wel aan elkaar blijven plakken. De gedroogde kersen en pistachenoten maken de mueslirepen net wat anders dan anders.
Het boekje ‘Muesli, ontbijt om van te smullen’ staat vol met lekkere recepten voor je ontbijt en tussendoor. Rachel Khoo, die je misschien kent van haar kookprogramma The Little Paris Kitchen op de BBC, is de schrijfster.
Nicole Just is veganist, blogt en heeft dit (Duitstalige) kookboek geschreven om te laten zien dat er genoeg lekkere dingen overblijven voor wie dierlijke producten laat staan.
Variatie in de Keuken organiseert al een tijdje kookworkshops om chefs te inspireren meer en creatiever met groente te koken. Nieuw is dat ze deze maand ook een workshop organiseren voor hobbykoks. Iedereen kan nu dus leren om op sterrenniveau (de workshop wordt gegeven in Librije's Atelier) met groente te koken. Vegatopia is er in ieder geval bij en we zullen achteraf uitgebreid verslag doen.
Dit keer spotten we gerookte olijfolie
Tegenwoordig heeft iedere supermarkt schappen vol vegaburgers liggen. Er is dus geen bittere noodzaak meer, zoals in de vorige eeuw, om zelf je vleesloze burger in elkaar te draaien. Maar zelf een burger fabriceren is heel erg leuk en makkelijk, dus wat let je om het zelf te proberen?
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!