Deze hartige gebakjes, die we in muffinvormpjes maken, zijn ook afgekoeld erg lekker en kunnen mee op de picknick of in de brooddoos. Maak je ze nog een maatje kleiner, dan zijn het sublieme aperitiefhapjes.
Als beginnende vegetariër heb je behoefte aan veel informatie over de juiste voeding. Miki Duerinck en Kristien Leybaert bestieren een kookstudio in België, en geven daar ook workshops voor beginnende en gevorderde vegetariërs. Dit kookduo schreef het boek Veggie voor starters, een gids om te leren lekker en gezond vegetarisch te koken. Is dit boek geschikt voor de startende veggie, en is het dan ook na de beginperiode nog bruikbaar?
Gault & Millau, die al jaren restaurantgidsen publiceren met de beste restaurants, hebben een nieuwe gids: de Groene Gault & Millau, met de beste groenterestaurants van de Benelux. Want de groentetrend is volgens Gault & Millau helemaal geen trend, maar iets blijvends. En dan mogen we ook nog stemmen op het beste groenterestaurant 2014.
Van de radijs kan je eigenlijk alles gebruiken. De blaadjes hoeven helemaal niet weggegooid te worden als ze nog mooi groen zijn. Ze kunnen perfect in een salade, in een soep of fijngehakt in de aardappelpuree. En heb je zin in een snelle lunch zonder veel afval? Dan is dit voor jou!
Deze courgettesoep smaakt net zo groen als 'ie eruit ziet. Naar courgette natuurlijk maar ook naar kruiden. Tegelijk is deze soep fluweelzacht en een plaatje om te zien. Prima als maaltijdsoep met wat lekker brood erbij maar ook zeer geschikt als smaakmakend voorafje, in een kommetje of hittebestendig glaasje.
Een tijdje terug maakte ik zelf op een kaasboerderij witte meikaas. De frisse, zachte smaak en de naam van deze kaas inspireerden tot deze lentesalade.
Zoete bataten, ook wel zoete aardappelen genoemd, zijn een perfecte snack voor kinderen vanwege de zeldzame combinatie van de heerlijke zoete smaak en gezondheidsvoordelen die de ‘gewone’ aardappel ver overstijgen. Beter kan bijna niet.
Wat had ik dit boek graag in mijn bezit gehad toen mijn kinderen nog klein waren, die gedachte overviel me al snel toen ik Gezond genieten opensloeg. In de herkenbare inleiding zie ik de tijd die achter me ligt weer helder voor me: ‘Etenstijd brengt voor sommige ouders flink wat stress met zich mee. Kinderen lusten dit of dat niet en het opeten van groenten is dikwijls een flinke strijd’.
Ze hebben een wat muf imago. Vooral voor mensen die zijn opgegroeid met gortdroge capucijners of bruine bonen. Maar oh, wat kun je heerlijk koken met peulvruchten. Ze komen bij mij minstens twee keer per week op tafel. Grote boterbonen in een malse salade, kikkererwten in een stoofpotje. Of deze pannenkoekjes met drie kleuren linzen. De komende tijd ga ik je regelmatig verleiden met de bonige creaties uit mijn keuken.
Een koe in de wei. Typisch Nederlands. Je kunt geen treinrit maken of melkpak opentrekken, of je ziet dit beeld. Wie niet beter weet, denkt dat koeien altijd in de wei staan te grazen. Maar is het allemaal wel zo vrij en blij op de boerderij?
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!