Plantaardige eiwitten kunnen vlees goed vervangen in bedrijfskantines, zo blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en de Universiteit van Leiden. Er zijn echter een paar nono's als je dat succesvol wilt aanpakken, zo ontdekten de onderzoekers: presenteer het product vooral niet als vegetarisch...
De prijs van biologische producten moet omlaag vindt GroenLinks. Belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat de consumptie jaarlijks met 20% toeneemt. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.
Zo makkelijk, die kant-en-klare geraspte kaas: niks geen gestuntel met zo'n onhandig keukenattribuut, maar gewoon schudden uit een zakje. Toch is er wel iets dat pleit vóór doe-het-zelven met een vers stuk kaas, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
TV-kok Jamie Oliver is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot de invloedrijkste kok van het land door de lezers van het kookblad BBC Good Food.
Nee, de Belgen komen niet veel verder dan 850 gram per persoon per jaar. Dat is twee tot drie gemiddeld grote komkommers. Nederlanders eten er zo'n 2,5 kilo van, maar de grootste komkommereters van Europa zijn de Duitsers: 3,3 kilo per persoon per jaar. De grote verschillen worden o.a. veroorzaakt door de prijs. In Duitsland ligt die gemiddeld 27% lager dan bij ons.
Bron: www.agf.nl
Opzienbarend nieuws uit een onderzoek van witgoed-fabrikant Bauknecht: Nederlanders vinden dat het allergezondste eten ter wereld uit Nederland komt.
Om een cake te laten rijzen wordt een rijsmiddel toegevoegd. Als het rijsmiddel wordt verhit en in aanraking komt met water scheidt het kooldioxide uit en daardoor komt de cake omhoog. Aan de rand van de cake botst de kooldioxide tegen de metalen cakevorm en dus kan het z'n rijzende werk alleen in tegenovergestelde richting doen. In het midden van de cake komt alle kracht samen en daar bolt ie dus op. Soms wordt de kracht zo groot dat de cake in het midden scheurt: de kooldioxide ontsnapt dan en op die plek zakt de cake weer wat in.
Bron: Quest, augustus 2006
Over eten op festivals hoor je weinig goeds: vette hap, lange rijen en als je pech hebt is er nauwelijks een vegetarische maaltijd bij elkaar te sprokkelen. Het Lowlands festival heeft iets nieuws bedacht: een vegetarisch keurmerk.
Op maandag. Zaterdag is de dag waarop we het minste fruit eten. Ook blijkt dat de fruitconsumptie voor een deel samenhangt met het tijdstip van de dag: bij het ontbijt zijn sinaasappelen en kiwi’s populair, in de loop van de middag worden meer appels en mandarijnen gegeten en bij het avondeten scoren vooral meloenen en aardbeien hoog.
Bron: GFK Foodservice Monitor in opdracht van het Productschap Tuinbouw.
De choco-liefhebber heeft het zwaar in de zomer, zeker als die zomer temperaturen van boven de 25°C met zich meebrengt. Dan begint het zaakje namelijk te smelten, met desastreuze gevolgen voor de smaak. In Nigeria denkt men nu een oplossing gevonden te hebben voor het smeltprobleem.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!