Gastredactrice Lizette woont in de buurt van Rome, maar heeft voor deze zondag voor ons een recept van het zuidelijker gelegen eiland Sicilië. Panelle zijn dunne, gefrituurde schijven van kikkererwtenbeslag. Je eet het met een zacht bolletje.
Zondag 18 september wordt in de Achterhoekse stad Zutphen voor de negende keer het Chocoladefestival georganiseerd. Net als voorgaande jaren wordt er weer een recordpoging ondernomen: ditmaal probeert bonbonmaker Janson het Guinness Book of Records te halen met het langste chocolade-mozaiek ter wereld. Wie raadt hoeveel 'stenen' Janson zal leggen, wint een Chocowens met ons logo!
Ik hoor je denken: “Ah! Daar is 'ie weer: de gevulde paprika”. En dat snap ik. Ik heb zelf in de loop der jaren ook een lichte aversie ontwikkeld tegen gevulde groenten, en dat heeft vooral te maken met die eeuwige gevulde courgette (met mais uit blik en geraspte kaas), die je als vegetariër standaard krijgt bij vleesgeörienteerde restaurants.
Vleesvervangers kampen met een imagoprobleem, ondanks gestaag groeiende verkoopcijfers.
"Vervangen" riekt naar surrogaatkoffie, zoetjes en cola light. Als je als vegetariër vlees vervangt door iets dat er op lijkt, vindt men dat vaak halfslachtig en armoedig. Voor het gemak wordt dan vergeten dat we het hebben over producten met chique merknamen als Valess en Quorn en navenant hoge prijzen. Hoezo armoedig?
Ik kreeg van mijn broer en schoonzus een tajine cadeau! Jarenlang heb ik er een gewild, maar toch nooit gekocht. En nu heb ik er eindelijk een!
Mijn schoonzus en ik verheugden ons op al het lekkers wat we ermee konden maken en gisteren kookte ik er voor het eerst mee met lekkere verse groenten uit onze tuin.
Omdat schoonzus vegetariër is maakte ik een lekker groentegerecht, dat ik graag wil delen.
Er is meer tussen spanakopita en moussaka, en de 650 recepten in deze bijbel van de Griekse keuken bewijzen dat. Een tip: begin maar vast olijfolie te hamsteren, want met de gerechten uit Vefa's Kitchen gaat een litertje er zo doorheen.
Dit keer spotten we spaghetti uit de zee
Vleeseters zouden volgens wetenschappers hufters zijn, maar ze dragen tenminste wel onderbroeken. Om ze van hun verslaving te genezen, raden wij vleespleisters of een shocktherapie aan. Een magisch stofje zorgt ervoor dat je voedsel nooit meer bederft. Deze zomer laven we onze dorst met hippe watertjes met rare smaakjes. En Frau Antje wordt 50 jaar! De maand augustus in vogelvlucht.
Gisteren was het World Raw Food Day en daarom beginnen we vandaag de week maar eens gezond met een lading verse, rauwe groenten. Deze komkommerrolletjes zijn een creatie van niemand minder dan Charlie Trotter en komen uit zijn boek Rauw.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!