De Italiaanse keuken leent zich prima voor maaltijden zonder vlees of vis. Toch voeren deze ingrediënten in veel restaurants de boventoon. Dus daar zit je dan, met de menukaart in je ene hand en je woordenboek Italiaans in de andere, speurend naar een vegetarisch gerecht in de lijst van antipasti en primi piatti… Bij deze adressen in Florence kun je als vegetariër elk gerecht bestellen – en dat is dan nog best moeilijk kiezen!
Volgens vader en zoon Strawbridge van het gisteren besproken boek 'Overleven op je eigen km2' is dit het beste brood om te roosteren ooit. Dat wilde ik uitproberen. En het klopt, het is een heerlijk recept. Je kunt naar hartenlust variëren met kruiden, noten en zaden.
'Overleven op je eigen km2 - Stap voor stap naar een duurzame levensstijl' is een gids voor mensen die in hun eigen behoefte willen voorzien, of dat nu over eten, drinken, energie of afvalverwerking gaat.
Lemon curd kun je lang van tevoren maken. Zolang de pot goed gesteriliseerd is en dicht blijft, is het weken goed in de koelkast. Na opening ook nog een week of twee. Maar zo lang blijft het niet staan, daar is het eenvoudigweg te lekker voor.
Dit keer spotten we het kunstzinnige kookboek They Draw and Cook
Mijn favoriete Japanse gerecht is niet sushi, tempura of sobanoedels maar aubergine met miso. In Nederland heel onbekend en dat is jammer, want het is echt een heel lekker gerecht.
Venkel en sinaasappel vormen een bijzonder goede combinatie. En er liggen weer heel lekkere, sappige sinaasappels in de winkel bovendien.
Ik ben dol op gorgonzola. En ik ben dol op pompoen. En wanneer je deze twee ingrediënten samenvoegt krijg je het levende bewijs dat het geheel meer is dan de som der delen.
Twee vegetarische gerechten op de kaart, dat zou met vegetarische restaurantweken en gelet op het groeiend aantal flexitariërs, toch een minimum moeten zijn. In het Vlaamse VTM-programma "Mijn Restaurant" strijden vijf duo's met elkaar om open te mogen blijven. Onze geheime recensent bestudeert het vegetarisch gehalte van hun kaart.
Zin in een Oosters fusionfeestje van groentes, basilicum en Japanse chips? Dit recept komt uit het door ons met vier sterren besproken kookboek Puur Plantaardig.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!