Puur Plantaardig is een nieuw, hip kookboek dat tot stand is gekomen door gebundelde krachten van Antoinette Hertsenberg en Jacinta Bokma. Antoinette is al enkele decennia vegetariër en Jacinta is flexitariër met een bijzondere interesse in vegetarisch en met name plantaardig eten.
Nasi kuning (of nasi koening), gele rijst, is een simpel gerecht dat echt lekker is bij Indonesische gerechten. Je maakt het net zo snel als gewone rijst maar geeft een bijzonder tintje ermee aan je eten.
Dit recept is perfect voor van die koude, herfstige dagen die er ongetwijfeld aan gaan komen. Het is afkomstig uit het gisteren besproken boek Vegetarisch nieuwe stijl van Nicola Graimes.
Met een titel als Vegetarisch nieuwe stijl vraag ik me direct af wat Vegetarisch Oude Stijl dan inhoudt? Alles wat vegetariërs tot nu toe aten? Alles wat niet in dit boek staat? Of moet ik denken aan recepten met sojabrokken en boekweit, van pakweg twintig jaar oud?
Denemarken bindt de strijd aan met vet. Nederland eet graag gezond en duurzaam. Groot-Brittannië heeft 's werelds duurste toetje en 's werelds dodelijkste curry. Italiaanse soldaten kunnen niet zonder tandenstokers. En wat heeft bacon te zoeken in toetjes? Oktober 2011 in vogelvlucht.
Hier een recept voor kaaskroketten. Geliefd als vrijdagavondsnack, of op een willekeurig ander moment dat je zin hebt om snacks te maken.
Savooiekool is een van de oudste koolsoorten die we kennen. De kool heeft stevige, krullerige bladeren met een mooie nervenstructuur. Een kool met een 'bite', dus. En je kunt er veel meer mee dan 'gewoon' koolrolletjes maken. Bijvoorbeeld dit recept voor pasta met savooiekool, een herfstig gerecht met veel smaakcontrasten.
Quinoa heeft allang niet meer de geitenwollen-nasmaak die het jarenlang had. Terwijl je dit graan vroeger alleen kon krijgen in de meest alternatieve natuurvoedingswinkels, ligt het tegenwoordig gewoon bij Albert Heijn. In een pakje van Lassie.
Paddenstoelen plukken is eng en gevaarlijk, dat leert menig Nederlander. Edwin Florès denkt daar duidelijk anders over, en met zijn Paddenstoelenboek in de hand durfde Vegatopia's Jessi het aan!
Dit puddinkje is lekker, snel gemaakt en ook nog feestelijk. Het komt uit het gisteren besproken boek 'no time to cook' van Donna Hay.
Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!